Lenmagos kenyér

Hello,

Ma felmerült a kérdés, hogy mit is lehetne enni kenyér helyett.

Mi ezt szoktuk:

Lenmagos kenyér

20 dkg  lenmagliszt (én konyhai aprítóban szoktam az egész lenmagot finomra őrölni, nem lesz liszt simaságú, de megteszi), 5 dkg egyéb őrölt mag (tökmag, dió, mandula, szezámmag), 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. só, ízlés szerint mehet bele egyéb fűszer (bazsalikom, petrezselyem rozmaring, de mi simán szoktuk)-ezeket összekeverjük.

Ehhez jön 4 tojás, 1 ek. kacsazsír, kókuszzsír vagy sima napraforgóolaj és kb. . create an email domain 1 dl víz- ezt habosra verjük, hozzáadjuk a száraz anyagot, és összedolgozzuk.

A masszászát egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk (olyan 1-1,5 cm vastagon-ehhez 30x 25 cm-s tepsi kell kb), és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Laposka, lepényke, de finom, és megfelel a kenyér illúziónak, és belefér a fehérje napba.

Kis kockákra vágd, laktató, nem lehet belőle annyit enni, mint kenyérből.

A recept Szendi Gábor és Mezei Elmira Paleolit Szakácskönyvéből származik

Posted in recept