Diós-mézes csirkemell

Sziasztok,

Ígértem recepteket, el is kezdem.

Egy kedvencem következik egy fehérje (na jó, nem túl szigorúan fehérjés a méz miatt) vacsorához.

Diós-mézes csirke szárnyak:

Hozzávalók 2 fő részére:

10 db csirke szárny

2 ek. dió durván összetörve

2 ek. szójaszósz + még egy ek. a köretre

2 ek olaj

2 ek. méz

5-6 sárgarépa

Ezeket keverd össze, forgasd meg benne a csirke szárnyakat. Sütőbe velük kb. 40-50 percre kb. 180 fokra.

A megpucolt sárgarépát főzd 10 percig, majd dobd át egy serpenyőbe, löttyints rá egy kis szójaszószt, forgasd össze. Pár perc alatt beveszi a sárgarépa a szójaszósz ízét, és kész is.

A recepthez egy 2010-es Ízek és Érzések magazin adta az ihletet.

Posted in Nincs kategorizálva